Congres van de Franstalige Vereniging voor Brandwondenkunde in Nancy

Ons team is aanwezig op het congres van de Franstalige Vereniging van Brandwonden met als thema "Brandwonden buiten de grenzen".


Preventie en beveiliging van woningen in Rochefort

Wij zetten onze diepgaande werkzaamheden voort in Wallonië, in de gebieden die zwaar getroffen zijn door de overstromingen van 14 juli 2021.


Onze thermale kuren in de Thermen van Spa

Elk jaar organiseert de Stichting Brandwonden 2 curatieve kuren voor brandwondenslachtoffers.


Onze actie voor brandwondenslachtoffers in Oekraïne

Stichting Brandwonden verleent steun aan verbrande kinderen en slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.


De Stichting steunt Elle Leclercq

Als kind verbrand, neemt Elle Leclercq deel aan de Miss België 2022 wedstrijd.


Steun voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië

Stichting Brandwonden helpt slachtoffers van overstromingen hun huizen te beveiligen tegen de gevaren en risico's van brand en CO-vergiftiging.


Eén jaar na wettelijke verplichting: kwart van Vlaamse woningen nog zonder rookmelder

Ruim een kwart van de woningen in Vlaanderen beschikt één jaar na de wettelijke verplichting nog niet over een rookmelder. Amper 27 procent is volledig in orde en heeft op elke verdieping een rookmelder. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Brandwonden. Vooral bij senioren en in huurwoningen is dringend nood aan een inhaaloperatie, zeker nu mensen in deze coronacrisis vaker thuis zijn en het brandrisico dus toeneemt.


Fondue, gourmet of teppanyaki met kerst

Nu iedereen de feestdagen in kleine kring thuis doorbrengt, verwacht de Stichting Brandwonden meer ongevallen met hete fondue-, gourmet- en teppanyaki-toestellen. «Die verhogen het risico op brand en brandwonden», weet brandpreventieadviseur Frank Samson. Zo hou je het veilig.


"Doe de deur dicht": een deur die dicht is kan een groot verschil maken als het brandt

"Doe de deur dicht", dat is de niet mis te verstane boodschap in een nieuwe preventiecampagne die Netwerk Brandweer en tal van partnerorganisaties hebben gelanceerd in het opleidingscentrum voor hulpdiensten Campus Vesta in Ranst.


Experts waarschuwen: Cowboysteak is lekker, maar gevaarlijk om klaar te maken

De cowboysteak of een steak die op een spies boven een open vuur wordt gebakken, wint aan populariteit. Maar, zo waarschuwen artsen, het is niet ongevaarlijk. Alleen in het UZ Gent werden de afgelopen maanden een tiental patiënten opgenomen die zware brandwonden hadden opgelopen tijdens het bakken.


10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar