Spa curatieve thermale behandelingen in April

Een nieuwe editie van ons spa curatieve thermale behandelingen in april is net afgelopen. In de Thermen van Spa konden onze patiënten genieten van aangepaste behandelingen en een ideale omgeving voor zowel hun mentale als fysieke gezondheid. Zoals elk jaar was deze kuur een echt succes en zijn er sterke banden ontstaan tussen de patiënten.


Preventieactie in Etterbeek
15 februari 2023

Een nieuwe actie om woningen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te beveiligen vond plaats in Etterbeek. Met de steun van de gemeente Etterbeek en de DBDMH werden meer dan 219 woningen bezocht en beveiligd door onze teams.


Installatie van een Qwiek.up apparaat in brandwondencentra van Leuven, Gent en Antwerpen

Voor onze actie Qwiek.up ten voordele van brandwondenslachtoffers hebben wij dit ontspanningsapparaat aangeboden en geïnstalleerd in verschillende brandwondencentra in België. De patiënten zijn blij dat ze tijdens hun hospitalisatie kunnen genieten van een moment van ontspanning en ontsnapping, en de verzorgers van een zeer nuttig hulpmiddel voor de verzorging. Een groot succes in samenwerking met de vereniging Help Brandwonden Kids VZW.


Gebruik van vuurwerk doet het aantal vuurwerkongevallen met lichamelijke letsels sterk stijgen tijdens de Kerst- en Nieuwjaars periode

De Stichting Brandwonden registreert de laatste jaren de vuurwerkongevallen tijdens de kerst- en nieuwjaarperiode ( 23/12 tot en met 2/01). Agelopen Kerst en Nieuwjaars periode 2022 – 2023 registreerde de Stichting Brandwonden reeds 155 slachtoffers van vuurwerkincidenten!!! (12 op Kerst en 143 op nieuwjaar). Vandaag melden zich nog steeds slachtoffers met letsels van enkele dagen oud in onze brandwondencentra en ziekenhuizen.Het onderstaande artikel geeft een nauwkeurig overzicht van de huidige problemen op ons grondgebied.


CO en brand campagne - Een preventie/veiligheidsdag in Anderlecht

Anderlecht is de tweede gemeente die deelneemt aan onze pilootactie ten voordele en voor de veiligheid van haar inwoners!


CO en brand campagne  - Beveiliging van woningen in Sint-Joost-Ten-Node

Dankzij onze proefactie hebben we veel woningen in de gemeente Sint-Joost-Ten-Node kunnen beveiligen.


Onze thermale kuur voor groepen in oktober

Zoals elk jaar is de kuur in oktober een gelegenheid om brandwondenslachtoffers een verblijf van zorg en fysieke en psychologische voordelen te bieden.


Koningin Mathilde steunt onze actie "Mont Ventoux" en Stichting Brandwonden

Wij hadden de gelegenheid om met koningin Mathilde te praten over onze actie "Mont Ventoux" en onze activiteiten ten behoeve van brandwondenslachtoffers.


Start van onze CO en brand campagne in Brussel

In Brussel wordt een preventiemissie op het terrein opgezet die rechtstreeks in contact staat met de Brusselse bevolking. Stichting Brandwonden wil verder gaan dan eenvoudige preventieboodschappen en de doelgroepen bereiken door voor te stellen nuttige detectoren te installeren voor de veiligheid van onbeveiligde woningen.


De Stichting neemt deel aan het zeer succesvolle project Helpbrandwondenkids (HBK) in Bobbejaanland.

Op initiatief van Helpbrandwondenkids (HBK) heeft de Stichting het genoegen gehad veel kinderen met brandwonden in Bobbejaanland te ontmoeten.


10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar