Stichting Brandwonden waarschuwt voor gevaarlijk speelgoed: “Zelfgemaakte slime kan brandwonden veroorzaken”

De Stichting Brandwonden waarschuwt ouders om één van de populairste kinderspeeltjes van het moment niet zelf te produceren: zelfgemaakte slime kan namelijk brandwonden veroorzaken.


‘Een minuut lang is alles grappig’, maar lachgas is niet zo onschuldig, waarschuwen experts

In de auto die tegen een café botste in Kortessem (Limburg) waarbij de vijf inzittenden om het leven kwamen, zijn lachgaspatronen gevonden. Veel jongeren zien in lachgas een onschuldige partydrug, maar niets is minder waar. ‘Zeker met de zomer voor de deur willen we waarschuwen voor de gevaren.’


Brandwondenpatiënt Davy rijdt Mont Ventoux op: "Ouders stonden op top te wachten"

Davy Verroken (37) is er in geslaagd om met negen andere brandwondenpatiënten de Mont Ventoux op te fietsen. Dat deden ze met de Stichting Brandwonden om aandacht te vragen voor de problematiek waarbij brandwondenslachtoffers op weinig tot geen tegemoetkoming van het Riziv en de ziekenfondsen kunnen rekenen.


Davy beklimt in juni Mont Ventoux met andere brandwondenpatiënten: “We vragen aandacht voor slachtoffers die geen centen krijgen van ziekenfonds”

Davy Verroken (37) raakte in 2015 geleden bij een werkongeval aan een hoogspanningscabine zwaar verbrand. Vier jaar en bijna twintig operaties later is de revalidatie ver gevorderd, maar zijn strijd gaat verder. In juni fietst hij samen met negen andere brandwondenpatiënten de Mont Ventoux op. Als statement én om lotgenoten te steunen bij wie het RIZIV niet of nauwelijks tussenkomt.


Gemeente verkoopt rookmelders aan de helft van de prijs

Door een samenwerking met de Stichting Brandwonden, kan het gemeentebestuur van Brakel rookmelders verkopen aan de helft van de prijs: ze liggen in het gemeentehuis te koop voor 16 euro.


Stichting Brandwonden waarschuwt voor gevaren berenklauw

De plant berenklauw is momenteel volop in opmars is het Brussels Gewest. De stichting Brandwonden waarschuwt voor het giftig sap.


10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar