Als onderdeel van de ontwikkeling van onze spabehandelingen hebben we een nieuwe kuur opgezet en aangeboden aan een twintigtal slachtoffers van brandwonden en diepe littekens. Dit vond plaats in de week van 3 tot 7 juli.

Sinds 2013 zet dStichting Brandwonden zich in om brandwondenslachtoffers een spabehandeling aan te bieden. Deze verblijven worden georganiseerd in de Thermen van Spa voor ongeveer 20 slachtoffers. Ze omvatten zowel traditionele spabehandelingen als therapeutische activiteiten om hun welzijn te verbeteren (kinesitherapie, gespreksgroep, hollistische workshop, workshop littekencamouflage, wandelingen en fysieke activiteiten, enz.).

Tegenwoordig ligt de nadruk niet meer op de voordelen van spabehandelingen, gezien de duidelijke voordelen voor brandwondenslachtoffers, maar meer op het beheer en de organisatie van deze verblijven. De bekende voordelen en de positieve feedback van de behandelde mensen moedigen ons aan om het aantal kuren in de loop van een jaar te verhogen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het creëren van nieuwe groeps- of individuele kuren. En niet te vergeten de essentiële steun van onze donateurs en partners.

--> meer informatie over onze kuren hier

it jaar werd er weer een verblijf georganiseerd in de week van 3 tot 7 juli. Vergezelde brandwondenslachtoffers konden in de zon genieten van het thermale water en de bijbehorende activiteiten. Ze vertrokken met opluchting, een glimlach, energie en nieuwe vrienden. Deze elementen zijn cruciaal voor de kwaliteit van hun revalidatie en hun fysieke en mentale welzijn.

We willen de gezondheidsprofessionals die met ons samenwerken, de begeleiders van de Thermen van Spa en het personeel van de Stichting bedanken. De kwaliteit van de uitvoering en het verloop van het verblijf kan niet worden bereikt zonder dit teamwork.

  

    

Onze partners

Nieuwe spabehandelingen in de Thermen van Spa

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar