Voor onze actie Qwiek.up ten voordele van brandwondenslachtoffers hebben wij dit ontspanningsapparaat aangeboden en geïnstalleerd in verschillende brandwondencentra in België. De patiënten zijn blij dat ze tijdens hun hospitalisatie kunnen genieten van een moment van ontspanning en ontsnapping, en de verzorgers van een zeer nuttig hulpmiddel voor de verzorging. Een groot succes in samenwerking met de vereniging Help Brandwonden Kids VZW.

Help Brandwonden Kids vzw en Stichting Brandwonden bundelen hun krachten om kinderen met brandwonden te helpen door het Qwiek.up visuele ontspanningsapparaat aan te bieden aan brandwondencentra.

Het Qwiek.up apparaat projecteert beelden in alle richtingen (aangepast aan de positie van de patiënt) en is eenvoudig te installeren in kamers. Het is dus zeer gunstig voor jonge brandwondenslachtoffers die vaak voor hun comfort worden geïmmobiliseerd. Aan de doelgroepen aangepaste visuele modules worden vervolgens door de zorgteams gebruikt en dragen bij tot de verbetering van het dagelijkse leven van de patiënt, zijn opname in het ziekenhuis, de dagelijkse intensieve behandelingen en dus zijn genezingsproces.

De 6 brandwondencentra in België hebben hun apparaten in december en januari ontvangen. Ze worden dagelijks gebruikt en de resultaten zijn al merkbaar!

Installatie van een Qwiek.up apparaat in brandwondencentra van Leuven, Gent en Antwerpen

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar