15 februari 2023

Een nieuwe actie om woningen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te beveiligen vond plaats in Etterbeek. Met de steun van de gemeente Etterbeek en de DBDMH werden meer dan 219 woningen bezocht en beveiligd door onze teams.

Wij zetten onze preventiewerkzaamheden op het terrein met veel enthousiasme voort. Onze wens om woningen in de kwetsbare wijken van de hoofdstad te beveiligen tegen de gevaren en risico's van brand en CO-vergiftiging is versterkt door de positieve feedback van alle belanghebbenden en burgers die we hebben ontmoet.

Na de opleiding van de deelnemers van de gemeente in brandpreventie en CO-vergiftiging zijn we met 6 teams 3 dagen lang naar de geselecteerde straten gegaan. Elk duo had als taak een rookmelder en een CO-melder te installeren en een branddeken te geven aan de mensen die ons ontvingen. En niet te vergeten het geven van waardevolle adviezen op bovengenoemde gebieden.

Dankzij deze concrete en ambitieuze actie op het terrein, die in feite alle soorten profielen betreft (van studenten tot gepensioneerden, van gezinnen tot geïsoleerde personen), konden we 219 woningen in Etterbeek veilig maken. Helaas gaat het vaak om slecht uitgeruste en slecht beveiligde woningen die dus een groot risico vormen.

Herinnering: detectoren redden levens! Een brand (of CO-vergiftiging) kan iedereen overkomen, op elk moment! Als u er geen heeft, is het nog niet te laat om u uit te rusten en uw huis veiliger te maken! Op onze site vindt u alle nuttige adviezen in de rubriek preventie.

Enkele foto's:

Preventieactie in Etterbeek

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar