In het kader van haar preventie-initiatieven voor het grote publiek was Stichting Brandwonden aanwezig in het "Village J" van de gemeente Sint-Joost-ten-Node.

"Village J" is een populair kinderfestival in de gemeente Sint-Joost-Ten-Node. Het brengt jong en oud samen rond spelletjes en amusement. Het is de perfecte gelegenheid om jongeren en hun ouders kennis te laten maken met brandpreventie.

--> Als u een lokale overheid bent en een brandpreventiestand wilt organiseren op een populair evenement, neem dan contact met ons op: info@burnsfoundation.eu

In samenwerking met de gemeente en de Brusselse brandweer (SIAMU) hebben we onze rooktent ingezet en de risico's en gevaren van brand gedemonstreerd, in dit geval het verlies van zichtbaarheid en herkenningspunten in een met rook gevulde kamer. Natuurlijk is de aanpak puur educatief. We raden mensen nooit aan om een ruimte binnen te gaan waar rook is verspreid. Integendeel, we wijzen systematisch op het gevaar van rook en de effecten ervan op onze zintuigen. We herinneren ook aan de belangrijkste preventietips en in het bijzonder aan de weinige stappen die kunnen worden ondernomen om levens te redden in geval van brand.

Aan de andere kant stond de SIAMU-stand, ook ontworpen om mensen bewust te maken en belangrijke preventieboodschappen over te brengen.

Het evenement was op zijn zachtst gezegd een groot succes!

    

"Village J" in Sint-Joost: preventie

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar