Hartelijk dank aan onze vrijwilligers!

Onze vrijwiligers zijn het hart van de actie! Zij helpen ons in elke grote missie en bieden ons steun en belangrijke kennis.


Let op voor warmwaterkruiken!

De risico's op brandwonden door verkeerd gebruik van een warmwaterkruik zijn zeer reëel! Brandwondencentra waarschuwen voor een toename van het aantal gevallen in de afgelopen jaren.


Oktober: onze onmisbare spabehandelingen

Elk jaar organiseren we een aantal spabehandelingen in de Thermen van Spa. Oktober is een belangrijke maand voor de stichting en de brandwondenslachtoffers. Er worden thermale behandelingen aangeboden aan ongeveer twintig deelnemers.


Mont Ventoux actie is begonnen
30 september 2023

We zijn vertrokken! De 15 deelnemers, vergezeld door hun "Buddy", werden gepresenteerd aan het publiek en begonnen aan hun periode van fysieke voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux in juni 2024.


Preventie dag tijdens de jaarmarkt van Anderlecht

Stichting Brandwonden gaat voort met haar preventie acties bij het grote publiek. Ze was aanwezig op de jaarmarkt van Anderlecht, waar ze contact kon leggen met jong en oud.


Heroes walk to heal the wounds
01 september 2023

26/09/2023 zullen 10 brandweerhelden ondersteund door een logistiek team, aan een onvergetelijke tocht beginnen. Ten voordelen voor de stichting brandwonden zullen ze van Tongeren naar Blankenberge wandelen. Dit verdeelt over 5 dagen met tussenstops in de brandweerposten van Tienen, Vilvoorde, Wetteren en Aalter. Onder het motto "Heroes Walk To Heal The Wounds"


Expo On Fire in Spa
26 augustus 2023

Een originele tentoonstelling georganiseerd door Stichting Brandwonden. Deze verbazingwekkende rondreizende tentoonstelling is even leuk als educatief. In het hart van de tentoonstelling vind u brandblussers die versierd zijn door onze meewerkende kunstenaars.


Nieuwe spabehandelingen in de Thermen van Spa

Als onderdeel van de ontwikkeling van onze spabehandelingen hebben we een nieuwe kuur opgezet en aangeboden aan een twintigtal slachtoffers van brandwonden en diepe littekens. Dit vond plaats in de week van 3 tot 7 juli.


"Village J" in Sint-Joost: preventie

In het kader van haar preventie-initiatieven voor het grote publiek was Stichting Brandwonden aanwezig in het "Village J" van de gemeente Sint-Joost-ten-Node.


Preventie project over het gebruik van vuurpijlen in Belgische voetbalstadions

Stichting Brandwonden neemt deel aan het project betreffende de preventie van vuurwerk in Belgische voetbalstadions. In coördinatie met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de FOD Binnenlandse Zaken en de veiligheids-/preventieactoren, is het onze opdracht om de huidige situatie te evalueren en de oorzaken en gevolgen nauwkeurig in kaart te brengen. In een tweede fase zullen we een preventieactie ontwikkelen op het niveau van twee beroepsverenigingen. Een gemeenschappelijke doelstelling: het aantal slachtoffers en incidenten in verband met het verboden gebruik van pyrotechnische apparaten in voetbalstadions te verminderen.


10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar