Gebruik van vuurwerk doet het aantal vuurwerkongevallen met lichamelijke letsels sterk stijgen tijdens de Kerst- en Nieuwjaars periode

De Stichting Brandwonden registreert de laatste jaren de vuurwerkongevallen tijdens de kerst- en nieuwjaarperiode ( 23/12 tot en met 2/01). Agelopen Kerst en Nieuwjaars periode 2022 – 2023 registreerde de Stichting Brandwonden reeds 155 slachtoffers van vuurwerkincidenten!!! (12 op Kerst en 143 op nieuwjaar). Vandaag melden zich nog steeds slachtoffers met letsels van enkele dagen oud in onze brandwondencentra en ziekenhuizen.Het onderstaande artikel geeft een nauwkeurig overzicht van de huidige problemen op ons grondgebied.


CO en brand campagne - Een preventie/veiligheidsdag in Anderlecht

Anderlecht is de tweede gemeente die deelneemt aan onze pilootactie ten voordele en voor de veiligheid van haar inwoners!


CO en brand campagne  - Beveiliging van woningen in Sint-Joost-Ten-Node

Dankzij onze proefactie hebben we veel woningen in de gemeente Sint-Joost-Ten-Node kunnen beveiligen.


Onze thermale kuur voor groepen in oktober

Zoals elk jaar is de kuur in oktober een gelegenheid om brandwondenslachtoffers een verblijf van zorg en fysieke en psychologische voordelen te bieden.


Koningin Mathilde steunt onze actie "Mont Ventoux" en Stichting Brandwonden

Wij hadden de gelegenheid om met koningin Mathilde te praten over onze actie "Mont Ventoux" en onze activiteiten ten behoeve van brandwondenslachtoffers.


Start van onze CO en brand campagne in Brussel

In Brussel wordt een preventiemissie op het terrein opgezet die rechtstreeks in contact staat met de Brusselse bevolking. Stichting Brandwonden wil verder gaan dan eenvoudige preventieboodschappen en de doelgroepen bereiken door voor te stellen nuttige detectoren te installeren voor de veiligheid van onbeveiligde woningen.


De Stichting neemt deel aan het zeer succesvolle project Helpbrandwondenkids (HBK) in Bobbejaanland.

Op initiatief van Helpbrandwondenkids (HBK) heeft de Stichting het genoegen gehad veel kinderen met brandwonden in Bobbejaanland te ontmoeten.


Hartelijk dank aan Niels, Alexander en hun vrienden voor hun steun aan de Stichting Brandwonden

Deze editie van de Dodentocht 2022 was voor Niels & Alexander een gelegenheid om ons hun moed en hun wil te tonen om alle brandwondenslachtoffers te helpen.


Wandeling met de patiënten van het brandwondencentrum van het IMTR Charleroi

Discussie, uitwisselingen, herinneringen en een mooie wandeling rond het IMTR, tussen patiënten, IMTR-medewerkers en leden van de Stichting.


De Stichting steunt Niels en Alexander, brandwondenpatiënten, in hun actie

Wij steunen Niels, Alexander en hun vrienden graag bij hun deelname aan de Dodentocht (100km lopen vanuit Bornem) voor brandwondenslachtoffers.


10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar