30 september 2023

We zijn vertrokken! De 15 deelnemers, vergezeld door hun "Buddy", werden gepresenteerd aan het publiek en begonnen aan hun periode van fysieke voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux in juni 2024.

Stichting Brandwonden organiseert haar tweede editie van de Mont Ventoux actie, in 2023/2024, ten voordele van de brandwondenzaak en 15 slachtoffers die willen deelnemen aan een sportieve activiteit die zowel hun fysieke als mentale gezondheid ten goede komt. Dit initiatief bestaat uit twee fasen:

  1. een fysieke voorbereiding van de deelnemers gedurende een jaar met de hulp van "buddy's" en een toegewijd team;
  2. en, in juni 2024, de fietstocht op de Mont Ventoux.

Meer informatie: https://www.brandwonden.be/nl/Mont-Ventoux-Actie

Op 30 september verzamelden de 15 deelnemers zich in Waver voor de officiële start van dit grote gezamenlijke avontuur. De 15 deelnemers kregen de uitrusting die ze nodig hadden om deel te nemen, waaronder kleding met de logo's van onze sponsors en het logo van de Stichting.

Het was de perfecte gelegenheid om een ronde van 40 km af te leggen en donaties in te zamelen waarmee we deze actie kunnen financieren. Het weer was goed, dus de deelnemers kregen een voorproefje van de eerste beklimmingen in de regio en konden de uitrusting in alle veiligheid testen. 

De komende maanden zullen de deelnemers individueel, met hun buddy's en als groep trainen. Serieuze training is de sleutel tot succes! Dit alles onder begeleiding van een team dat zich bekommert om de gezondheid en het welzijn van de deelnemers.

Mont Ventoux actie is begonnen

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar