Elk jaar organiseren we een aantal spabehandelingen in de Thermen van Spa. Oktober is een belangrijke maand voor de stichting en de brandwondenslachtoffers. Er worden thermale behandelingen aangeboden aan ongeveer twintig deelnemers.

Binnen onze missies spelen spabehandelingen een belangrijke rol. Brandwondenslachtoffers hebben er zowel lichamelijk als geestelijk baat bij. De behandelingen helpen met het genezen van brandwonden, met de soepelheid van de huid en de mobiliteit (gericht en algemeen), maar ze zijn ook nuttig voor ontspanning en de kans hebben om zich te ontsnappen uit het dagelijks leven. Om zich lichamelijk goed te herstellen is het nu wetenschappelijk (medisch) bewezen dat het werken op de mentale toestand essentieel is voor de patient. Een verblijf in de Thermen van Spa combineert de twee.

Van 9 tot 13 oktober hadden een twintigtal slachtoffers de kans om deel te nemen aan onze spabehandelingen in de Thermen van Spa. Op het programma stonden beroemde thermale behandelingen en kinesitherapie. Dit in een rustige en ontspannende omgeving, met alle benodigde apparatuur om een zekere kwaliteit aan te bieden voor de zorg. Bovendien zouden we de kuren niet kunnen uitvoeren zonder de deelname van vrijwiligers en zorgverleners buiten de Stichting. Zij vormen de kern van het succes van onze spabehandelingen.

De behandelingen zijn een gelegenheid voor de Stichting om brandwondenslachtoffers samen te brengen. Deze zijn in de namiddag georganiseerd en omvatten wandelingen, yoga- of ontspanningsworkshops, littekenverberging workshops en praat sessies. Het doel is om een groepsgevoel te creëren als voor degenen die dat willen, kennis maken met activiteiten die goed zijn voor hun gezondheid. Sommigen zullen deze activiteiten na hun verblijf voortzetten.

Deze behandeling was een groot succes. De brandwondslachtoffers zijn iedereen dankbaar. Het is een echte teamwork. Uiteraard blijft Stichting brandwonden regelmatig benadrukken dat het noodzakelijk is om de brandwondslachtoffers terug te betalen voor hun spabehandelingen.

We willen onze partners bedanken, de Thermes van Spa, de Koning Boudewijnstichting en vooral de fondsen Yvette Stassin, Daisy Jacobs en Tourneur-Hennaut et het Silva Hotel Spa-Balmoral.

Oktober: onze onmisbare spabehandelingen

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar