Onze missie & acties

Het doel van de Stichting Brandwonden is administratieve, financiële, juridische, sociale en morele steun te verlenen aan brandwondenslachtoffers na hun ziekenhuisopname.

Ons hele team is toegewijd aan het verbeteren van hun dagelijks leven, aan het vinden van concrete oplossingen zodat elk van de slachtoffers die wij helpen, kan terugkeren naar een "normaal leven".

Wij organiseren heilzame thermale behandelingen in de Thermen van Spa, socialisatie-activiteiten. Wij verlenen sociale en juridische bijstand. Wij pleiten voor de erkenning van hun rechten.

Parallel daaraan ontwikkelen we brandpreventie en koolmonoxidevergiftiging. Deze preventieve acties kunnen gericht zijn op de allerjongsten in scholen of meer in het algemeen op het grote publiek via regionale of zelfs nationale bewustmakingscampagnes.

Wil je meer weten? Bezoek onze website en volg ons nieuws!

Hoe verzorg ik een brandwonde?

Eerst water en de rest komt later!

Koel de brandwonde onmiddellijk af met lauw water gedurende 20 minuten. Meer info

De ernst van de brandwonde

De ernst van de brandwonde hangt af van: de temperatuur van het agens, de duur van de blootstelling, de leeftijd: bejaarden en kinderen hebben een dunnere huid lokalisatie op het lichaam. Meer info

Gebruik van wasbare stoffen maskers

Het dragen van een mondmasker vervangt niet de algemene voorzorgsmaatregelen, DAT KOMT ERBIJ : veelvuldig handen wassen met zeep gedurende 60 seconden, zoniet, hydroalcoholische gel gebruiken.
Meer info

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar