Steun het Qwiek.up project

Help Brandwonden Kids vzw en Stichting Brandwonden bundelen hun krachten om kinderen met brandwonden te helpen door het Qwiek.up visuele ontspanningsapparaat aan te bieden aan brandwondencentra.

Klik op deze link om een gift te doen: https://stichtingbrandwonden.k... Uw donatie komt rechtstreeks ten goede aan het welzijn van kinderen met brandwonden!


Het Qwiek.up apparaat projecteert beelden in alle richtingen (aangepast aan de positie van de patiënt) en is eenvoudig te installeren in kamers. Het is dus zeer gunstig voor jonge brandwondenslachtoffers die vaak voor hun comfort worden geïmmobiliseerd. Aan de doelgroepen aangepaste visuele modules worden vervolgens door de zorgteams gebruikt en dragen bij tot de verbetering van het dagelijkse leven van de patiënt, zijn opname in het ziekenhuis, de dagelijkse intensieve behandelingen en dus zijn genezingsproces.

Qwiek.up video

Via de HBK vereniging heeft het UZ Gent brandwondencentrum zijn Qwiek.up al in gebruik en de resultaten zijn al zeer gunstig voor de jonge patiënten!

Stichting Brandwonden en Help Brandwonden Kids doen een beroep op uw steun om de installatie van een Qwiek.up in elk brandwondencentrum te financieren.

  • Een apparaat kost 6500 euro (we kopen 6 apparaten). Eén Qwiek.up per brandwondencentrum.
  • Elke gift financiert mee de aankoop van een Qwiek.up toestel.
  • Installatie in brandwondencentra met ondersteuning van het verplegend personeel.
  • Modules aangepast aan kinderen.

---------

Help brandwondenslachtoffers door een fiscaal aftrekbare donatie van 45%.* Door een donatie te doen aan Help Brandwonden Kids en Stichting Brandwonden helpt u brandwondenslachtoffers in België te steunen.

*op voorwaarde dat het bedrag van de donaties 40 euro per jaar bereikt.

Klik op deze link om een gift te doen: https://stichtingbrandwonden.k... Uw donatie komt rechtstreeks ten goede aan het welzijn van kinderen met brandwonden!

---------

Tot nu toe:


Onze missie & acties

Het doel van de Stichting Brandwonden is administratieve, financiële, juridische, sociale en morele steun te verlenen aan brandwondenslachtoffers na hun ziekenhuisopname.

Ons hele team is toegewijd aan het verbeteren van hun dagelijks leven, aan het vinden van concrete oplossingen zodat elk van de slachtoffers die wij helpen, kan terugkeren naar een "normaal leven".

Wij organiseren heilzame thermale behandelingen in de Thermen van Spa, socialisatie-activiteiten. Wij verlenen sociale en juridische bijstand. Wij pleiten voor de erkenning van hun rechten.

Parallel daaraan ontwikkelen we brandpreventie en koolmonoxidevergiftiging. Deze preventieve acties kunnen gericht zijn op de allerjongsten in scholen of meer in het algemeen op het grote publiek via regionale of zelfs nationale bewustmakingscampagnes.

Wil je meer weten? Bezoek onze website en volg ons nieuws!

Hoe verzorg ik een brandwonde?

Eerst water en de rest komt later!

Koel de brandwonde onmiddellijk af met lauw water gedurende 20 minuten. Meer info

De ernst van de brandwonde

De ernst van de brandwonde hangt af van: de temperatuur van het agens, de duur van de blootstelling, de leeftijd: bejaarden en kinderen hebben een dunnere huid lokalisatie op het lichaam. Meer info

Gebruik van wasbare stoffen maskers

Het dragen van een mondmasker vervangt niet de algemene voorzorgsmaatregelen, DAT KOMT ERBIJ : veelvuldig handen wassen met zeep gedurende 60 seconden, zoniet, hydroalcoholische gel gebruiken.
Meer info

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar