Voeding

De genezing van verbrand weefsel vergde veel energie. Je moest waarschijnlijk een dieet volgen dat rijk was aan eiwitten en calorieën. Na deze fase van huidreconstructie moet u uw dieet aanpassen aan uw activiteiten. Deze aanpassing zal nodig zijn om overmatige gewichtstoename te voorkomen, die bovendien algemene gezondheidsproblemen zou kunnen veroorzaken, en ook strakheid van de littekens en min of meer ongemak kan veroorzaken bij het dragen van compressiekleding.

  • Hydrateer jezelf van binnenuit: drink veel!! Drink minstens 1,5 tot 2 liter water per dag om uitdroging van de huid tegen te gaan. Water helpt om het werk van de lever te activeren en om het afval en de gifstoffen te elimineren die de teint dof maken.
  • Beperk de consumptie van deshydraterende dranken zoals koffie, thee, alcohol .
  • Boycot geen vetten omdat ze je dik maken. Ze bevatten essentiële elementen voor de soepelheid en elasticiteit van de huid (vitamine E aanwezig in plantaardige oliën: 3 tot 4 eetlepels per dag zijn voldoende & vitamine A aanwezig in boter of eigeel).
  • Sla fruit en groenten in: minstens 5 porties per dag. Dit maakt het mogelijk om de nodige dosis vitaminen en antioxidante mineralen op te nemen. Forceer ook citrusvruchten en kiwi's, een gegarandeerde bron van vitamine C
    • Kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan caroteen: kies oranjerode groenten zoals paprika, wortelen, gekookte tomaten (sauzen, coulis ...) of mango en abrikoos.
    • Eet langzaam en respecteer een vaste regelmaat. Het is beter om elke dag op dezelfde tijd te eten en naar bed te gaan. Het is de bedoeling om markers aan het lichaam te geven om stress en verstoring van uw biologische klok te voorkomen.

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar