Tatoeage & camouflage

IMG 2855

Medische tatoeage, ook bekend als dermatopigmentatie, is een effectief alternatief voor het camoufleren van littekens. Vergelijkbaar met semipermanente make-up, maakt het een esthetische reparatie van het gezicht en bepaalde delen van het lichaam mogelijk.

Littekens tatoeëren is geen "littekengom", maar een techniek die huidletsels tijdelijk kan verbergen voor esthetische doeleinden. Chirurgie, traumatische ongelukken, sequelen van brandwonden laten soms lelijke littekens achter. De medische tatoeage corrigeert ze, zodat ze minder zichtbaar worden en gemakkelijker te verbergen zijn. Medische tatoeages kunnen ook nuttig zijn voor het vullen van een kaal hoofdhuidgebied of voor het opnieuw tekenen van wenkbrauwen.

Met behulp van een elektrisch apparaat en naalden: de dermograaf, worden pigmenten geïmplanteerd in de dermis, om de huid of het slijmvlies te kleuren, om het verschil in kleur tussen het litteken en de huid te corrigeren. Ze komen in een vorm van een stabiele oplossing van gekleurde poeders. De gebruikte kleurstoffen zijn steriel, van minerale of organische oorsprong.

Afhankelijk van het belang van het te behandelen gebied, kunnen verschillende sessies nodig zijn om de gewenste kleur te verkrijgen, om dichter bij de natuurlijke huidskleur te komen. Het effect van dermatopigmentatie blijft 3 tot 5 jaar.

Waarschuwing: de medische tatoeage kan alleen worden uitgevoerd op een definitief litteken en niet als deze nog steeds rood of evoluerend is.

Nog niet alle gezondheidswerkers zijn bekend met deze techniek, dus deze wordt niet routinematig aangeboden aan patiënten, raadpleeg uw arts voordat u dit overweegt. De medische tatoeage kan worden uitgevoerd door gekwalificeerde verpleegkundigen in herstel en esthetische dermatopigmentatie, maar ook door schoonheidsspecialisten of tattoo-artiesten.

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar