Voordelen van een spabehandeling

In sommige buurlanden wordt de toepassing van specifieke behandelingen (bijv. La Roche-Posay, St. Gervais) voor de behandeling van littekens nu algemeen geaccepteerd in de behandeling en postoperatieve zorg, ook voor ernstige brandwonden. Dit is voornamelijk het gebruik van baden en filiforme douchestralen die de ontspanning en rijping van littekens moeten versnellen. Vermits hydratatie en massage van de littekens een ontspannende en rustgevende werking op de littekens kan hebben, kan dit interessant zijn als therapeutische strategie. Helaas is er tot nu toe geen objectief wetenschappelijk substraat dat de waarde van deze dure behandeling ondersteunt om de compensatie van deze behandelingen te rechtvaardigen in het kader van onze zorgverzekering.

Thermale behandeling: essentieel om littekens te verminderen

De spabehandeling behandelt de littekens ingevolge brandwonden. Of ze nu postoperatief, recent of oud zijn, de zorg die tijdens een spabehandeling wordt geboden, kan hun genezing versnellen en een betere elasticiteit van de huid bieden. Zeg vaarwel tegen jeuk (jeukende functiestoornis) en dysesthesie (tintelingen, tintelingen door verhoogde gevoeligheid)! Deze ongemakken vervagen of verdwijnen na verschillende behandelingen, zoals lokale ontstekingen en bindweefselvorming.

Aanvullende zorg bovenaan

De thermale behandeling biedt bijzonder effectieve aanvullende behandelingen om de opperhuid te regenereren en de bindweefselvorming plat te maken:

  • Lokale of algemene baden met ontspannende en hydraterende effecten die de bloedcirculatie bevorderen en het gevoel van jeuk verminderen.
  • Lokale of algemene ontzwellende en rustgevende sprays.
  • Dagelijkse filiforme douches (uitgevoerd door de arts van de instelling) die het littekenproces aanzienlijk verbeteren en hypertrofie verminderen, dankzij de projectie van min of meer fijne jets van thermaal water, met instelbare druk.
  • Algemene douches vullen ook de werking van het bad aan en vergemakkelijken de verwijdering van korsten, huidschilfers die nog aanwezig zijn op de huid.
  • Dagelijkse onderwatermassages (uitgevoerd door de fysiotherapeut) verzachten het huidvlies en laten het loskomen van vastzittende littekens toe.

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar