Vanaf nu kan jein het administratief centrum van Middelkerke duurzame rookmelders kopen. Voor 16 euro per stuk krijg je een optische rookmelder met vaste batterij. Een goeie rookmelder is cruciaal, want daarmee verdubbel je de kans op overleven bij brand. De gemeente Middelkerke ondersteunt daarmee de preventiecampagne van Stichting Brandwonden.

In ons land stierven in 2016 78 mensen in een woning brand. In Nederland,een land met zes miljoen inwoners meer, ‘slechts’ 14. Vanaf vandaag kun je aan de balie in het MAC degelijke rookmelders kopen. Voor slechts 16 euro zorg je voor een sterke overlevingskans,als je ooit geconfronteerd wordt meteen brand en de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de Stichting Brandwonden.

Vaste batterij met lange levensduur

Veelmensen kopen goedkopere rookmelders met vervangbare batterijen. De preventie-adviseur van de gemeente raadt die af, want na verloop van tijd verliest de sensor zijn performantie en het risico bestaat dat je de batterijen vergeet te vervangen. De rookmelders die je in het MAC kan kopen zijn streng gecontroleerd en hebben een vaste batterij van tien jaar. Die paar euro’s die je meer uitgeeft, kunnen dus echt je leven redden.

Te koop in MAC

Je kan dergelijke rookmelders kopen aan de balie van het MAC tijdens de openingsuren. Betaling met bancontact is mogelijk.

Er kunnen maximaal 2 rookmelders per persoon (particulier)aangekocht worden.

Wat doet de Stichting Brandwonden?

De Stichting Brandwonden wil slachtoffers van brandwonden en hun familie helpen hun plaats in de maatschappij terug te vinden door financiële steun. Daarnaast voert de Stichting een intensief preventiebeleid dater moet voorzorgen dat er zo weinig mogelijk brandslachtoffers vallen.

Gemeente Middelkerke verkoopt duurzame rookmelders

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar