Gemeente Merksplas start met bedeling gratis mondmaskers: “Tegen 17 mei moet iedereen er eentje gehad hebben”

Toon Verheijen De bedeling van de mondmaskers is gestart in Merksplas.

Merksplas De gemeente Merksplas is gestart met de bedeling van de gratis mondmaskers voor alle inwoners vanaf 7 jaar. De eerste drieduizend worden dit weekend geleverd.

Vorige week kreeg het gemeentebestuur al een schenking van de gevangenis van Merksplas van 500 gratis mondmaskers. Die werden op zaterdag 2 mei uitgedeeld voor mensen die vanaf 4 mei met het openbaar vervoer naar het werk moesten gaan. De gemeente leverde hiervoor de nodige strijkijzers en strijkplanken. De overlockmachine werd gevonden dankzij een bericht op de gemeentelijke Facebookpagina.

Goed doel

De overige mondmaskers die bedeeld worden onder de inwoners van Merksplas heeft de gemeente aangekocht bij Stichting Brandwonden. Stichting Brandwonden wil het slachtoffer van brandwonden en zijn familie helpen om hun plaats in de maatschappij weer in te nemen. De opbrengst van de verkoop van de mondmaskersgaat rechtstreeks naar hun werkingsbudget.

“Deze mondmaskers worden momenteel bedeeld door de gemeente en een groep vrijwilligers. Iedere inwoner vanaf geboortejaar 2013 krijgt een mondmasker in de brievenbus. Voor kinderen die jonger zijn dan 12 is er een kindermaat voorzien”, zegt burgemeester Frank Wilrycx. “Momenteel zijn er 3.000 mondmaskers in volwassenmaat toegekomen. Deze worden dit weekend bedeeld. De overige mondmaskers in volwassenmaat en alle kindermaten worden volgend week donderdag verwacht. Ook deze worden dan zo snel mogelijk bedeeld. Omdat we de pakketten voor adressen met inwonende kinderen jaar nog niet kunnen vervolledigen, is het dus mogelijk dat jouw buur al een mondmasker heeft ontvangen, terwijl dat bij jou nog niet het geval is. Tegen 17 mei2020 zou iedereen een mondmasker moeten hebben.”

Bron: Het Nieuwsblad

Bron: Gazet Van Antwerpen

Bron: RTV

Bron: Het laatste nieuws

Gemeente Merksplas start met bedeling gratis mondmaskers

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar