Onze groep verblijven

Sinds 2013 organiseert Stichting Brandwonden elk jaar collectieve curatieve thermale verblijven voor alle brandwondenslachtoffers die dat wensen. Deze verblijven worden meestal gehouden in maart/april en oktober en vinden plaats in de Thermen van Spa. Voor elk verblijf nodigen wij ongeveer 20 personen uit om ons programma te volgen en te genieten van de fysieke en psychologische weldaden van het thermale water en de behandelingen. Elk jaar zijn we trots en blij met het succes van deze actie ten behoeve van de personen die worden begeleid!

Hoe vinden onze verblijven plaats?

Elk verblijf wordt georganiseerd binnen Stichting Brandwonden. Onze coördinatoren staan in rechtstreeks contact met de verschillende brandwondencentra, met name voor de selectie van de patiënten die voor de kuur worden uitgenodigd. Zodra het patiëntendossier binnen de Stichting is aangemaakt, nemen wij contact op met elke persoon en informeren hen over de voorwaarden van ons verblijf.

De verblijven duren 5 dagen. Elke ochtend worden onze patiënten verschillende thermale behandelingen aangeboden. Zij kunnen ook profiteren van fysiotherapeutische behandelingen met onze specialisten. In de namiddag worden dan groepsworkshops georganiseerd rond verschillende thema's, die het mogelijk maken te delen, uit te wisselen en talrijke tips te ontvangen (via onze make-up workshop bijvoorbeeld). Deze momenten van luisteren zijn van groot belang omdat zij het mogelijk maken de individuele psychische genezing te beginnen.

Alle behandelingen zijn aangepast aan de persoon die wordt verzorgd en zijn het resultaat van een zeer goede en sterke samenwerking met de Thermen van Spa. De infrastructuren zijn ook van zeer hoge kwaliteit voor ons publiek, zonder te rekenen op de zeer grote bekwaamheid van onze verzorgers, specialisten in de verzorging van brandwondenslachtoffers, zonder wie wij dit soort activiteiten niet zouden kunnen ontwikkelen. Daarom zorgen wij voor het juiste personeel voor elk profiel en in sommige gevallen laten wij curisten zich begeleiden door een persoon van hun keuze (met name voor personen met beperkte mobiliteit en tieners tussen 16 en 18 jaar).

De accommodatie wordt verzorgd door de Stichting en wordt zo gekozen dat de groep bij elkaar blijft. Wij benadrukken het collectieve karakter van dit type curatieve kuur. Bij elke kuur zien wij de voordelen die regelmatige uitwisselingen tussen mensen die een soortgelijke tragedie hebben meegemaakt, kunnen hebben voor hun moreel en hun openheid naar anderen, terwijl zij profiteren van de professionals die het verblijf begeleiden en hen met grote gevoeligheid begeleiden.

Belangrijke informatie

  • Georganiseerd in de Thermen van Spa
  • 5 dagen, met behandelingen elke ochtend
  • Groepsworkshops elke middag (make-up workshop, Spa bezoek, discussie workshop...)
  • Veel specialisten aan de zijde van onze curisten (fysiotherapeuten, psychotherapeuten, verpleegkundigen...)
  • Verblijf in Spa (hotel) en georganiseerde pendeldiensten

Geïnteresseerde ?

Als u een brandwondenslachtoffer bent en wilt deelnemen aan een van onze curatieve thermale behandelingen in de Thermen van Spa, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar : infospa@burnsfoundation.eu

Enkele foto's...

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar