Anderlecht is de tweede gemeente die deelneemt aan onze pilootactie ten voordele en voor de veiligheid van haar inwoners!

Onze CO en brand campagne is gestopt in de gemeente Anderlecht. Samen met het preventieteam van de gemeente en de preventiedienst van de Brusselse brandweer (SIAMU) liepen we op woensdag 16 november 2022 door de Brogniezstraat. Het doel was eenvoudig = een maximaal aantal woningen veilig te stellen en nuttige preventieboodschappen aan de bevolking over te brengen.

We waren met ongeveer twintig mensen op het terrein, met onze kits (rookmelder, CO-detector en branddeken in één kit), en een gezamenlijke wens om zoveel mogelijk huizen te bereiken. Zo konden wij de apparatuur installeren in +/- 180 woningen in de Rue Brogniez. We hebben bewoners ontmoet die erg blij waren met ons bezoek en in sommige gevallen om hulp en advies vroegen over de veiligheid van hun huis. Over het geheel genomen was de dag in Anderlecht een echt succes. Dit succes bevestigt ons voornemen om de proefacties in Brussel in het kader van deze campagne te vermenigvuldigen.

Dit grondige werk is uniek en verdient het om verder ontwikkeld te worden. De Fondation des Brûlés is momenteel op zoek naar subsidies om meer gemeenten te bereiken en meer woningen in kwetsbare wijken veiliger te maken.

Dank aan alle deelnemers aan deze actie!

  

  

CO en brand campagne - Een preventie/veiligheidsdag in Anderlecht

10.000

Woningbranden per jaar

340.000

Steun aan patiënten

300

Preventie workshops per jaar