Actueel


Uit Het Nieuwsblad en www.deredactie.be

Brand legt woning in de as in Kinrooi

 ma 17/11/08 07:10 - In de Seeserweg in Kinrooi is vanochtend een huis volledig uitgebrand. De bewoonster kon het huis verlaten maar heeft brandwonden opgelopen. De brand ontstond rond 5 uur in de slaapkamer toen een elektrische deken vuur vatte. De inwoonster kon de deken naar buiten gooien maar liep daarbij brandwonden op.

De brandweer van Maaseik was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het huis volledig in vlammen opging.

STRIJKIJZER veroorzaakt woningbrand

WAARSCHOOT - In het Hoekje heeft een brand gisteren omstreeks 15.30uur zware schade aangebracht in een woning. Op het moment van de brand was niemand thuis. De schade kon door de brandweer worden beperkt. De brand ontstond doordat een strijkijzer was blijven aanstaan. (osw)

Woningbrand Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Rond 14 uur rukte de brandweer van Geraardsbergen gisteren uit voor een woningbrand bij Willy Merchiers in de Kapellestraat. Bij aankomst was de brandweer van Brakel al aan het blussen. Het vuur ontstond in de kelder als gevolg van een oververhitte mazoutketel. Een lek in een tank van 4.000 liter mazout zorgde voor uitbreiding. Het vuur werd snel geblust, maar de woning zat vol verstikkende rook. De twee brandweerkorpsen waren met een dertigtal manschappen ter plaatse. (vg)

Moeder (43) en zoontje (4) sterven in woningbrand Vader in kritieke toestand in ziekenhuis

GISTEL - Een brand in een woning in Gistel heeft vrijdagavond het leven gekost aan een 43-jarige vrouw en haar zoontje van vier. De vader van het gezin kon gereanimeerd worden en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is een sigaret in de zetel. Moeder en zoon stierven aan verstikking. Veel vuur was er niet, maar de hitte en de giftige rook zorgden voor verstikking. Wellicht is een sigaret die nog in de zetel lag toen het gezin al naar boven was de oorzaak van alle ellende.

Woningbrand in centrum van Herentals do 06/11/08 07:30

Vannacht heeft een zware brand gewoed in een huis in het centrum van Herentals.   Het vuur brak uit rond half vier. De oorzaak is nog niet bekend. De brandweer van Herentals had de brand snel onder controle. Er vielen geen slachtoffers.

Man kritiek na woningbrand in Gent za 08/11/08 14:57

Vanochtend is in Gent een 27-jarige man zwaargewond geraakt bij een woningbrand. Het slachtoffer was bewusteloos geraakt door de rook en moest uit zijn appartement aan de Notarisstraat worden bevrijd.   De man werd eerst naar het ziekenhuis van Gent gevoerd, maar werd nadien overgebracht naar Aalst. Hij verkeert nog in levensgevaar. Het vuur ontstond in het drie verdiepingen hoge gebouw toen de bewoner van de tweede verdieping een frietketel op het keukenfornuis had laten staan.

Chalet in Lille brandt volledig uit za 08/11/08 13:08

In Lille is vrijdagavond een chalet volledig uitgebrand. Dat meldt de lokale politie.   Het vuur ontstond rond 20.20 uur in een huisje aan de Monseréweg. Er vielen geen gewonden. De oorzaak is waarschijnlijk een kortsluiting aan een apparaat in de keuken. Het parket van Turnhout stuurde deskundigen ter plaatste om de omstandigheden verder te onderzoeken.

<< back