Actueel


Uit Het Nieuwsblad en De Morgen

Zestiger sterft door CO-vergiftiging in Booischot

Een 65-jarige man uit Booischot is overleden aan de gevolgen van CO-vergiftiging. De hulpdiensten troffen de man aan in zijn huis aan Het Moer. Dat meldt het parket van Mechelen. De oorzaak is wellicht een slecht werkende kachel in de woonkamer. De brandweer voerde er metingen uit en stelde een hoge CO-concentratie vast. Het slachtoffer woonde alleen. (belga/lpb)

Man overleden na CO-vergiftiging in Deurne

Een 29-jarige bewoner van een appartement aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne is gisteren overleden door CO-vergiftiging. Zeven andere bewoners werden voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis en het Middelheimziekenhuis gebracht. Enkelen hadden een behandeling in de zuurstofkamer nodig. De oorzaak bleek een slecht werkend verwarmingstoestel te zijn in het appartement op de eerste verdieping.

Man loopt CO-vergiftiging op onder douche

ANTWERPEN - Een 39-jarige bewoner van een appartement in de Collegelaan in Borgerhout is bij het nemen van een douche onwel geworden. De man had een CO-vergiftiging opgelopen en werd naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht voor een behandeling in de zuurstoftank. Hij verkeert niet in levensgevaar. De oorzaak van de intoxicatie lag bij een verwarmingsketel in de badkamer. (vjb)

Kacheltje wordt 65-jarige man fataal

BOOISCHOT - In een woning aan Het Moer in Booischot is gisterenmiddag het stoffelijke overschot van de 65-jarige bewoner aangetroffen. De man is overleden aan een CO-vergiftiging.

Koolmonoxidevergiftiging komt vaak voor bij windstil, fris weer. 'Het zijn geur- en kleurloze gassen die zich in de woning verspreiden door onvoldoende verluchting', zegt Gert Creemers van de Heistse brandweer. 'Met enkele eenvoudige ingrepen kan Co-vergiftiging worden vermeden: een goede ventilatie van de woning, regelmatige controle van de gas- en verwarmingstoestellen en de aanschaf van een Co-melder. Het kost niet veel en kan drama's vermijden.' (tdk)

<< back