Actueel


NBC BRANDWONDENKAMP TIJDENS DE PAASVAKANTIE IN MAASMECHELEN.

Het was eindelijk weer zover: het elfde NBC kamp! Na een maandenlange intense voorbereiding werd het startschot gegeven van het elfde NBC paaskamp in Home Fabiola in Maasmechelen.  Meer dan 50 kinderen en tieners,  de ene nog heel onzeker,  de andere druk op zoek naar vriendjes van het vorige kamp en nog een ander stoere verhalen vertellend tegen de bonte bende begeleiders die ook dit jaar weer een spetterende welkom in elkaar gebokst hadden. 
Dit jaar was het thema ‘Prison Break’.  De 30 vrijwilligers(koks,  verplegers,  kinesisten,  dokters,  en ex-brandwonden patiënten) hadden voor dit kamp hun inspiratie gevonden in de populaire tv-serie.  De zorgvuldig voorbereide activiteiten van de verschillende leefgroepen (geel-rood-groen-blauw) gaan er een hele week voor  zorgen dat de kinderen eventjes al hun zorgen vergeten.
Onder deskundige begeleiding van van de vrijwilligers beleven onze kinderen de tijd van hun leven.  Zelfs de kine en de drukpakjes die sommigen nog moeten dragen,  kunnen de pret niet meer bederven.  Zorgeloos zwemmen(voor sommigen de eerste keer sinds jaren),  sporten,  fietsen, kwissen,   karten,  klimmen,  knutselen,  schilderen,  spelen,  dansen…   Dat kan alleen op NBC kamp.  Er ontstaat een uniek samenhorigheidsgevoel tussen gelijkgestemden.  Met de steun van de anderen kan men de wereld weer aan.  De brandwonden,  littekens en handicaps zijn plots maar bijzaak meer.  Vriendschap en teamspirit halen de bovenhand.
Op een spetterend afscheidsfeest staan al onze NBC-stars in de spotlights.  Iedereen maakt zich mooi voor het feest.  De kinderen hebben per leefgroep een optreden voorbereid en staan nu te popelen om hun kunsten te tonen.  Wat is er beter voor het zelfvertrouwen dan de waardering van al je vrienden na een geslaagd optreden!
Als top of the bill kwamen ook de ‘Fikskes’ ons nog eens een hart onder de riem steken.  Ze speelden de pannen van het dak en toen onze kinderen even mee het podium opmochten,  was het hek helemaal van de dam.
Al de vermoeidheid na zo’n intense week is op slag vergeten wanneer je als begeleider de metamorfose ziet dat een kind gedurende het kamp doormaakt.  Het onzekere,  twijfelende kind van bij de welkom is nu een stralende NBC-star geworden.
En bij de leiding begint het alweer te kriebelen voor volgend jaar.

U vindt alle informatie over NBC op deze website of op http://www.nbc-belgium.com/nl/.


<< back